Prisoversikt

Normal (1500 kbps)

Hurtig (3500 kbps)

Hurtig (6500 kbps)

Ultra rask (16000 kbps)

Bredbånd

Hva er bredbånd?

Hvor høy hastighet?

Bredbånd test

Forskjellige typer

Historie

Trådløst nettverk

Installering

Vanlige problemer

Ordliste

Sikkerhet

Tips til valg

Leverandør rangering

Underholdning

 

 

 

 

 

Internett sikkerhet

Trojanske hester

Disse programmene er en vanlig måte for inntrengere og lure deg. Også kalt "backdoor programmer" lar hackere trenge seg inn på PCen uten at du vet om det. Med et slikt program kan PCen infiseres med et virus og/eller forandre system konfigurasjonene.

 

Denial of service

Dette er en annen trussel som får PCen til og slå seg av eller jobbe så mye at du ikke kan bruke den. I de fleste tilfeller vil et virus program eller en brannmur kunne forhindre de fleste Denial of Service angrep.

 

Ubeskyttet Windows nettverk

Dersom nettverket ditt er ubeskyttet kan hvem som helst få tilgang. I mange tilfeller kan inntrengere da bruke ditt nettverk til og "hacke" seg inn på andre PCer via Internett. Dette skjuler da spor og minsker sjansen for og bli tatt ettersom det er din PC som blir misbrukt.

 

Epost spoofing

Epost spoofing skjer når en epost ser ut til og ha blitt sendt fra en kilde, men er egentlig sendt fra en annen. For eksempel du får en epost av en epostadresse du kjenner igjen fra en venn. I virkeligheten er det ikke vennen din som har sent eposten din, men en person som ønsker sensitiv informasjon fra deg. Dette blir ofte brukt i sammenheng med å få tak i passord til feks epost ogkontoopplysninger. Du vil kanskje si at du aldri ville oppgitt dette, men dersom det ser ut som eposten kommer fra staff@hotmail.com ville mange gitt denne informasjonen.

 

Epost virus

Virus spesielt er ofte spredt med epost. Før du åpner en epost melding - vær sikker på at du kjenner til innholdet av vedlegget. Det er nok at du kjenner til epost adressen meldingen kommer fra. Spesielt filer som ender med .exe og er de farligste.

 

Chatting

Når du bruker programmer som Internet Relay Chat (IRC) og MSN instant messenger må du være forsiktig. Virus blir ofte spredt gjennom chatting programmer, spesielt når personer sender deg filer og programmer. Det kan også være en Internett adresse noen ber deg besøke. I verste fall kan nettsiden inneholde et virus.

Beskyttelses Programmer

F-Secure er et program som beskytter mot virus og andre trusler du kan møte på via bredbånd. F-Secure har vunnet flere priser og er en av de mest pålitelige produktene på markedet. F-Secure Internet Security er integrert med både antispyware, antivirus og en brannmur som forhindrer hackere, virus og spyware.

Besøk

   

Et av de beste gratis programmene. AVG gir tilnærmet full sikkerhet mot virus og spyware. Antivirus programmet har fått flere priser inkludert Software of the Year - 2007.

Last ned

 

 

 

Erfaringer

Get

Telenor

Tele 2

NextGenTel

Canal Digital

Dataguard

Direct Connect

Hesbynett

Monet

MTU

SSC Networks

Ventelo

Vitel